top of page
Sök
  • Tomas Heyman

Diversearbetare Heyman

Uppdaterat: 7 juni 2021


Diversearbetare är en mycket fin titel för den som inte är helt säker på vad han vill bli när han blir stor. Explosioner och rök till film, bygga hus, mura ett utekök, måla en fasad, göra bildprojektioner, designa och hänga upp teaterbelysning och koppla lite kablar i största allmänhet Ja, men det är sånt som diversearbetare Tomas Heyman sysslar med. Bland annat.


Jag tog ett år ledigt från Backa teatern för att göra andra uppdrag ett tag. Efter många år på teatern var det lite skönt att ta en paus från alla de vardagliga plikter som vilar på en teatertekniker och scenkonstnärs axlar. Men året blev inte riktigt som jag tänkt mig. De sedvanliga scenuppdragen som kanske var lite mer självklara med min kompetens, uteblev på grund av pandemin. Istället gjorde jag tusen andra saker och det gjorde erfarenheten både rikare och intressantare. Som en rolig grej, men också ett sätt att marknadsföra mig själv så postade jag en selfie på instagram, med en ny titel varje dag. Jag hade dessutom bytt efternamn så jag ville också arbeta in det nya namnet både hos mig själv, mina vänner och i mitt nätverk.

Det var allt från betonggjutare Heyman, kabeldragare Heyman till sfx-arbetare Heyman och många, många fler som dök upp i flödet.


Under året gjorde jag allt från att måla hus, bygga utekök, måla fasader, renovera fönster, göra specialeffekter till film, designa ljus, snickra inredning och mycket annat. Precis så som jag vill ha det. Diversearbetare är min bästa titel för jag trivs bäst när jag får hålla på med allt möjligt. Helst på samma gång.
Comments


bottom of page