top of page
Sök
  • Charlotte Heyman

NPF-podden

Uppdaterat: 7 juni 2021Att göra animationer till NPF podden, en podd från UR, var ett väldigt roligt uppdrag.

Programmet riktar sig till lärare eller föräldrar till barn med olika NPF-diagnoser där de kan skicka in frågor till programmet.


Animationerna var ett samarbete med Lovisa Haag, producent och programledare på UR, som skrev manus och koncept. Inför säsongspremiär tog vi fram en film som baserades på en ung pojkes berättelse om att leva med autism. Det var också pojkens självporträtt som låg till grund för designen.


Eftersom budgeten var knapp, försökte jag hitta ekonomiska men fina lösningar. Jag skapade många handtecknade loopar i Toon Boom Harmony och satte sen ihop allt i After Effects där jag jobbade mycket med text, lager och mask för att jobba ihop en helhet av det.


Förutom filmen av Edwin gjorde jag flera kortare animationer där ett dilemma togs upp och bakades ihop till en liten film, ca 30 sekunder lång. Det var otroligt korta produktioner, tre dagar från storyboard till färdig film. För att ändå ge en känsla av animation brukade jag rikta in mig på en sak som kunde animeras lite mer för att ändå ge en organisk känsla till det hela, medan det runt omkring var otroligt förenklat.


Till det här klippet gjorde jag mest animation kring elden. Resten var ganska statiskt i sina rörelser. Det var också viktigt att få till en bra timing ihop med texten.


En lärare hade hört av sig till programmet och undrade hur man kan göra när det är dags för utflykt eller andra aktiviteter som bryter rutinerna.

Comments


bottom of page