top of page
Search
  • Charlotte Heyman

Odd socks till La Guarimba film festival!

Ett sidoprojekt som jag har jobbat med under många år blev äntligen färdigt under våren. Bild för bild har jag animerat den lilla filmen Odd socks. Tusen gånger har livet kommit emellan på olika sätt med långa avbrott och jag har varit nära att ge upp, men har ändå fortsatt, mest för att jag tycker så mycket om mina små huvudpersoner. Men nu är den alltså färdig.


Det har varit en otroligt lärorik process. Jag hade länge längtat efter att få grotta ner mig i layout och design av miljöer och karaktärer, att få teckna uttrycksfulla varelser och lära mig något nytt. Trots att jag har ägnat mig så mycket åt animation under mitt yrkesliv så var det verkligen något helt annat att göra en film, frame by frame än att göra motion graphics, animation till spel eller något annat av det jag jobbat med. Jag gjorde alla kardinalfel, trots att jag borde vetat bättre. Denna lilla film har kommit att bli som en examensfilm på min alldeles egen animationsutbildning. Tusen gånger klokare och mer ödmjuk känner jag mig inför denna fantastiska konstart som är animation.

Världspremiär blir det i augusti, på La Guarimba film festival i Italien. Tjohoo!
Comments


bottom of page